Trasimeense Meer

Trasimeense Meer

Informatie
Italiaanse naam:Lago Trasimeno
Nederlandse naam:Trasimeense Meer
Omvang meer:128 km≤
Breedte meer:13,7 km
Lengte meer:16,5 km
Diepte meer:7 meter
Regio(s):UmbriŽ
Bekende plaatsen in de regio Passignano sul Trasimeno, Magione, Castiglione del Lago, Perugia. Activiteiten Kitsurfen, Wakeboarden.
Omschrijving

Het Trasimeense meer is in grootte het vierde meer van Italie en in het meer liggen drie eilandjes: Isola Maggiore en het kleinere Isola Minore liggen vlak naast elkaar en dan is er nog Isola Polvese. Isola Maggiore is het bezoeken wel waard. Vanuit onder meer Passignano kun je met een boot naar dit eiland varen. Vooral bij het wegvaren vanaf Passignano zie je de schoonheid van dit stadje. Het ritje naar Isola Maggiore duurt ongeveer een kwartiertje en bij aankomst loop je meteen de 'hoofdstraat' in. Alsof je in de middeleeuwen bent. Werkelijk waar. Veel onbewoonbare panden, dat wel, maar vooral de schoonheid van klassieke gebouwen. Loop ook even het kleine kerkje binnen als je linksaf slaat! Ze zamelen geld in voor een restauratie en dat is wel nodig.

Bezoek niet alleen het meer, maar ook Castiglione del Lago, dat wordt beschouwd als het mooiste dorp van heel Italie. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Passignano, dat vele toeristen jaarlijks kan bekoren. Er is ruimte voor ontspanning, sport, artistieke en historische routes. Met de verplichting om te bezoeken: het oude kasteel van Cassero Monteruffiano, de villa van de '700 Pischiello, Bastia Corgna, Torre di Fiume en het oude klooster van de Cappuccini. Kortom, op het grondgebied van het meer van Trasimeno zijn kansen voor iedereen, zonder verveling!

Andere meren in de regio

Meer van Alviano

Lago di Alviano is een meer dat zich bevindt in Umbrië (Umbria), in de provincie Terni, vlakbij de ...

Lees meer

Meer van Corbara

Lago di Corbara is een kunstmatig meer dat is ontstaan na de afsluiting van de rivier de Tiber en ligt t...

Lees meer

Meer van Piediluco

Lago di Piediluco Lees meer