Iseomeer

Iseomeer

Informatie
Italiaanse naam:Lago d'Iseo - Sebino
Nederlandse naam:Iseomeer
Omvang meer:65,3 km≤
Breedte meer:4,1 km
Lengte meer:20,4 km
Diepte meer:251 meter
Regio(s):Lombardije - Lombardia
Bekende plaatsen in de regio Lovere, Pisogne, Iseo, Paratico, Sarnico, Pilzone, Marone. Activiteiten Paragliden, Vissen, Zeilen, Windsurfen, Zwemmen.
Omschrijving

Het Meer van Iseo (Lago d'Iseo) ligt in de provincies Brescia en Bergamo en is het zevende meer van Italië en het vierde meer van Lombardije.

De oorsprong van Lago d'Iseo is de ijstijd. Het meer is gevormd door gletsjers en rotsen en ontstond tussen 230 en 70 miljoen jaar geleden. In het midden van het meer vinden we het grootste eiland in een meer in Europa, Monte Isola.  Dit eiland heeft bovendien een hoogte van maar liefst 600 meter. Het meer, niet heel sterk beïnvloed door het massatoerisme, heeft rustige plekken om te ontdekken.

Stadjes als Iseo, Sarnico, Lovere, Pisogne en het eerder genoemde Monte Isola zijn allen het bezoeken waard. Kortom, net als bijna alle meren van Lombardije is het Iseomeer is ook een ideale plek voor een weekend of week zonder te vervelen.

CAMPINGS

In Iseo vinden we een aantal campings: Camping Del Sole (Camping van de Zon!) en scoort bij de beoordelingen een kleine 8, Camping Iseo (7,5), Camping Covelo (8,5), Camping Quai (8,0), Camping Punta d'Oro (8), Camping Sassabanek (7,5).
 

Andere meren in de regio

Lago Aviolo

Lago Aviolo is een semi-kunstmatig meer in de Italiaanse provincie Brescia, Lombardijen en ligt op een h...

Lees meer

Meer van Lugano

Het Meer van Lugano ligt uiteraard voor het grootste gedeelte in Zwitserland, maar Lago di Lugano kent o...

Lees meer

Meer van Endine

Lago di Endine ligt naast Lago d'Iseo in de regio Lombardia (Lombardijen).

Lees meer